Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

40 g

White long grain rice

100 g

Green beans

100 g

Cauliflower Rice

¼ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

100 g

Diced chicken breast

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories544 kcal
Energy (kJ)2275 kJ
Fat15.5 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate62.2 g
Sugar21.5 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein34.9 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Kettle
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten (zie Tip). Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.

Tip: Gember heeft een redelijk pittige smaak. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan naar smaak minder gember toe.

Sperziebonen bereiden
2
  • Voeg het water in de waterkoker toe aan de pan met rijst.
  • Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfiletstukjes met 3/4 tl Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!