Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
45 g
White long grain rice
100 g
Green beans
100 g
Cauliflower Rice
100 g
Diced chicken breast
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Sunflower oil
Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng weer aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Kook samen nog 1 minuut. Giet daarna eventueel af en houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon: 1 tl honing en 1 el water.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!