Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in plakjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, roomboter en kappertjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Beetroot
1 piece
Carrot
250 g
Baby potatoes
1 piece
Garlic
¼ sachet(s)
Dried thyme
½ piece
Onion
¼ piece
Lemon
2.5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
1 piece
Chicken breast
10 g
Capers
1.5 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Flour
to taste
[Plant-based] mayonnaise
30 milliliters
Water
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Meng in een grote kom de rode-bietpartjes, de wortels, de krieltjes en de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 3/4 tl gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Zet een diep bord met daarin de bloem klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof. Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten.
Voeg het water toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige citroenpartjes.