Kip piccata met ovengebakken krieltjes
Kip piccata met ovengebakken krieltjes

Kip piccata met ovengebakken krieltjes

met rode biet en wortel

Piccata is een Italiaans gerecht, waarbij in plakjes gesneden vis of vlees wordt bereid in een saus van citroen, roomboter en kappertjes.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Beetroot

1 piece

Carrot

250 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Dried thyme

½ piece

Onion

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

1 piece

Chicken breast

10 g

Capers

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Flour

to taste

[Plant-based] mayonnaise

30 milliliters

Water

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3040 kJ
Calories727 kcal
Fat32.6 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate70.5 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein35.2 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de rode-bietpartjes, de wortels, de krieltjes en de helft van de knoflook met per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 3/4 tl gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Kip bakken
3

Zet een diep bord met daarin de bloem klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Ui bakken
4

Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers uit. Snijd eventueel de overige citroen in partjes. Hak de peterselie grof. Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in de pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 - 2 minuten.

Saus maken
5

Voeg het water toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de kappertjes en per persoon: 1 tl citroensap en 1 tl citroenrasp toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met mayonaise naar smaak en de eventuele overige citroenpartjes.