Dit recept is geïnspireerd op het Italiaanse gerecht piccata al limone. Vanavond serveer je een variant met heerlijk malse kip. Ook schittert onze favoriete lentegroente, de asperge, in dit gerecht. Wist je dat de groene asperge zijn kleur krijgt door het zonlicht? Witte asperges groeien namelijk alleen onder de grond.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Citroen
½ unit
Knoflookteen
225 g
Groene asperges
125 g
Verse pappardelle
(Contains Egg, Gluten)
1 unit
Kipfilet
15 g
Kappertjes
50 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 teaspoon
Bruine suiker
½ tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie fijn en halveer de rode cherrytomaten. Pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de ene pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water.
Meng ondertussen de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker, knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 20 – 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de pappardelle, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of de folie weg en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie terwijl je verder gaat met de saus.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grill- of koekenpan en bak de groene asperges nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de hapjespan van de kip, zonder extra bakvet, op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg 1/2 el citroensap per persoon, de bouillon en de kappertjes toe en laat 3 – 4 minuten zachtjes inkoken.
Haal de hapjespan van het vuur en roer er 1/2 el roomboter per persoon door. Voeg de cherrytomaten en de helft van de bladpeterselie toe. Schep de pappardelle er voorzichtig doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pappardelle over de borden en leg de groene asperges ernaast. Leg de kipfilet op de pappardelle en garneer met de overige bladpeterselie.