Kip piccata met verse pappardelle en groene asperges
Kip piccata met verse pappardelle en groene asperges

Kip piccata met verse pappardelle en groene asperges

Een Italiaans gerecht met kappertjes, citroen en peterselie

Dit recept is geïnspireerd op het Italiaanse gerecht piccata al limone. Vanavond serveer je een variant met heerlijk malse kip. Ook schittert onze favoriete lentegroente, de asperge, in dit gerecht. Wist je dat de groene asperge zijn kleur krijgt door het zonlicht? Witte asperges groeien namelijk alleen onder de grond.

Allergens:
Egg
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Citroen

½ unit

Knoflookteen

225 g

Groene asperges

125 g

Verse pappardelle

(Contains Egg, Gluten)

1 unit

Kipfilet

15 g

Kappertjes

Not included in your delivery

50 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3577 kJ
Calories855 kcal
Fat31 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate90 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein47 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Oven Dish
Aluminum Foil
Parchment Paper
Casserole
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie fijn en halveer de rode cherrytomaten. Pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de ene pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water.

Bakken en koken
2

Meng ondertussen de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker, knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 20 – 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de pappardelle, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bereiden
3

Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of de folie weg en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie terwijl je verder gaat met de saus.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grill- of koekenpan en bak de groene asperges nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de hapjespan van de kip, zonder extra bakvet, op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg 1/2 el citroensap per persoon, de bouillon en de kappertjes toe en laat 3 – 4 minuten zachtjes inkoken.

Mengen
5

Haal de hapjespan van het vuur en roer er 1/2 el roomboter per persoon door. Voeg de cherrytomaten en de helft van de bladpeterselie toe. Schep de pappardelle er voorzichtig doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en leg de groene asperges ernaast. Leg de kipfilet op de pappardelle en garneer met de overige bladpeterselie.