Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.5 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
2 unit
Kippendijfilet
75 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1.5 teaspoon
Garam masala
1.5 teaspoon
Verse kurkuma
½ unit
Ui
½ unit
Paprika
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ teaspoon
Gemalen korianderzaad
½ pack
Passata
85 g
Basmatirijst
2.5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
100 milliliters
Kokosmelk
¾ tablespoon
Olijfolie
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit per persoon 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe. Bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook de saus 10 - 15 minuten. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.