Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken burger from Oranjehoen
2 slice
Bacon
65 g
Red cherry tomatoes
1 piece
Brioche bun
(Contains Milk, Soy, Wheat)
25 g
Truffle-style mayonnaise
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
⅓ head
Butter lettuce
½ piece
Courgette
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ piece
Garlic
250 g
Oven-ready potato wedges
1.5 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Sugar
½ teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Meng in een kom de courgettelinten met de Siciliaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de aardappelpartjes op een helft van een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de courgettelinten op de andere helft.
Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aardappelen, courgette en het ontbijtspek 20 minuten in de oven, of tot de partjes goudbruin zijn. Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur. Snijd het broodje open en bak, op de snijkant, in 1 - 2 minuten licht krokant. Haal uit de pan.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn en bak nog 2 minuten mee met de cherrytomaten. Plet de cherrytomaten met een vork of spatel. Voeg de zwarte balsamicoazijn en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken op middelmatig vuur tot serveren.
Verhit de roomboter in de koekenpan van de briochebroodjes op middelhoog vuur en bak de kipburger 7 - 9 minuten, of tot hij gaar is. Keer regelmatig om. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verdeel de helft van de kaas over de kipburgers en bak, afgedekt, nog 2 minuten om de kaas te laten smelten. Houd afgedekt warm tot serveren.
Pluk 2 bladen per persoon van de botersla voor op de burger. Scheur de overige botersla grof. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gescheurde botersla door de dressing.
Beleg het briochebroodje met de slablaadjes, enkele courgettelinten, de kipburger, het ontbijtspek en de tomatenjam. Serveer de aardappelpartjes naast de burger en bestrooi met de overige kaas. Serveer met de mayonaise met truffelaroma. Serveer de overige courgettelinten op de salade.