Kipburger met spek en tomatenjam
Kipburger met spek en tomatenjam

Kipburger met spek en tomatenjam

met Parmigiano Reggiano, mayonaise met truffelaroma en courgettelinten

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Allergens:
Milk
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken burger from Oranjehoen

2 slice

Bacon

65 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

25 g

Truffle-style mayonnaise

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

⅓ head

Butter lettuce

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Garlic

250 g

Oven-ready potato wedges

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5250 kJ
Calories1255 kcal
Fat79.6 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate86.9 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein38.2 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Fryingpan with lid
Lidded saucepan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Meng in een kom de courgettelinten met de Siciliaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Leg de aardappelpartjes op een helft van een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de courgettelinten op de andere helft.

Brood toasten
2

Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aardappelen, courgette en het ontbijtspek 20 minuten in de oven, of tot de partjes goudbruin zijn. Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur. Snijd het broodje open en bak, op de snijkant, in 1 - 2 minuten licht krokant. Haal uit de pan.

Jam maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn en bak nog 2 minuten mee met de cherrytomaten. Plet de cherrytomaten met een vork of spatel. Voeg de zwarte balsamicoazijn en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat inkoken op middelmatig vuur tot serveren.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in de koekenpan van de briochebroodjes op middelhoog vuur en bak de kipburger 7 - 9 minuten, of tot hij gaar is. Keer regelmatig om. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Verdeel de helft van de kaas over de kipburgers en bak, afgedekt, nog 2 minuten om de kaas te laten smelten. Houd afgedekt warm tot serveren.

Salade maken
5

Pluk 2 bladen per persoon van de botersla voor op de burger. Scheur de overige botersla grof. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gescheurde botersla door de dressing. 

Serveren
6

Beleg het briochebroodje met de slablaadjes, enkele courgettelinten, de kipburger, het ontbijtspek en de tomatenjam. Serveer de aardappelpartjes naast de burger en bestrooi met de overige kaas. Serveer met de mayonaise met truffelaroma. Serveer de overige courgettelinten op de salade.