Kipcurry met bloemkoolrijst
Kipcurry met bloemkoolrijst

Kipcurry met bloemkoolrijst

met courgette en koriander

Naast gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

75 g

White long grain rice

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ sachet(s)

Yellow curry spices

90 milliliters

Coconut milk

100 g

Cauliflower Rice

(May be present Celery)

5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories761 kcal
Energy (kJ)3185 kJ
Fat36.2 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate72.7 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein31.2 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes en de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, courgette, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng ruim op smaak met peper en zout. 
  • Hak ondertussen de koriander grof.
Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.