Kipcurry met een kick
Kipcurry met een kick

Kipcurry met een kick

met bloemkoolrijst, naanbrood en pittige kruiden

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 klap 100 g meer groente binnen!

Allergens:
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Paprika

½ unit

Ui

40 g

Witte langgraanrijst

100 g

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ sachet(s)

Rode currykruiden

90 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

100 g

Bloemkoolrijst

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3395 kJ
Calories811 kcal
Fat40 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate79 g
Sugar12 g
Dietary Fiber8 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de rode currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Serveer met het naanbrood.