Kipfilet in champignonroomsaus
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met krieltjes en rauwkostsalade

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

½ unit

Kleine rode ui

½ unit

Knoflookteen

60 g

Champignons

1 unit

Kipfilet

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

¼ unit

Wortel

1 unit

Tomaat

15 g

Mesclun

Not included in your delivery

50 milliliters

Paddenstoelenbouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.25 tablespoon

Rode wijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3608 kJ
Calories862 kcal
Fat57 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate50 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bereid de paddenstoelenbouillon. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 25 – 30 minuten krokant in de oven. Schep halverwege om. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.

Saus maken
3

Blus de champignons, knoflook en rode ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de slagroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken. Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten tot de gewenste dikte.

Snijden
4

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in parten.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de mesclun, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.