Kipfilet in hollandaisesaus
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, haricots verts en mini-romatomaten

Je kruidt de kipfilet met Siciliaanse kruidenmix. Dit geeft extra veel smaak aan dit makkelijk te bereiden luxe gerecht!

Tags:
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

50 g

Hollandaise sauce

(Contains Milk, Egg)

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

0.17 sachet(s)

Dried thyme

0.17 sachet(s)

Dried rosemary

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

150 g

Haricots verts

100 g

Mini Roma tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2995 kJ
Calories716 kcal
Fat41.5 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate43.1 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein38.9 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Deep Plate
Fryingpan with lid
Saucepan

Cooking Steps

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de haricots verts en een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water. 
  • Verdeel de haricots verts en mini-romatomaten over een ovenschaal en breng op smaak met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm, peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven.
Krieltjes bakken
2
  • Marineer de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verhitten
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de haricots verts en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg naast de groenten.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!