Kipfilet in mosterd-roomsaus
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli

Bakken, grillen of braden - met kip kun je alle kanten op. Vandaag bak je de kip eerst kort en gaar je hem verder in een saus van room, mosterd en verse rozemarijn. Zo neemt de kip alle smaken van de romige saus goed op. Laat je ons weten of het in de smaak viel? We zijn benieuwd!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

60 g

Kastanjechampignons

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

¼ bunch

Verse rozemarijn

1 unit

Kipfilet

125 g

Broccoli

75 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3895 kJ
Calories931 kcal
Fat65 g
Saturated Fat27.7 g
Carbohydrate46 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein35 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 – 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiden en kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 – 3 minuten.

Broccoli stoven
4

Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 – 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 – 12 minuten afgedekt stoven. Giet daarna, indien nodig, af.

Mosterdsaus maken
5

Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de wittewijnazijn, mosterd en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder gaar kan worden.

Serveren
6

Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.