Bakken, grillen of braden - met kip kun je alle kanten op. Vandaag bak je de kip eerst kort en gaar je hem verder in een saus van room, mosterd en verse rozemarijn. Zo neemt de kip alle smaken van de romige saus goed op. Laat je ons weten of het in de smaak viel? We zijn benieuwd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
60 g
Kastanjechampignons
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
¼ bunch
Verse rozemarijn
1 unit
Kipfilet
125 g
Broccoli
75 milliliters
Slagroom
(Contains Milk)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Olijfolie
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 centimeter. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 – 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart, hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de kastanjechampignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 – 3 minuten.
Verhit de andere helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de broccoli 1 – 2 minuten. Blus af met 125 ml bouillon per persoon (let op, je gebruikt niet alle bouillon). Zet het vuur lager en laat de broccoli 10 – 12 minuten afgedekt stoven. Giet daarna, indien nodig, af.
Blus de kastanjechampignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de wittewijnazijn, mosterd en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg in de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder gaar kan worden.
Verdeel de broccoli en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.