Kipfilet in mosterd-roomsaus
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen en courgette

Herken je dit recept? Voor de variatie maak je de roomsaus deze keer met champignons en serveer je er gebakken courgette bij. Laat je ons weten wat je ervan vindt?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

65 g

Kastanjechampignons

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ sprig

Verse rozemarijn

1 unit

Kipfilet

½ unit

Courgette

75 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

Not included in your delivery

75 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3614 kJ
Calories864 kcal
Fat56 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate52 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 15 - 20 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignon in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart- hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

Champignons bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan de overige boter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Mosterdsaus maken
5

Blus de champignons af met 75 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Verlaag het vuur, voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de kip toe, zodat deze verder kan garen.

Serveren
6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.