De mosterd-roomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereidt de saus zelf van kookroom, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
65 g
Chestnut mushrooms
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ sprig
Fresh rosemary
1 piece
Chicken breast
½ piece
Courgette
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Mustard
1.5 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakjes van 1/2 cm (zie Tip). Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelplakjes, afgedekt, in 25 - 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
Verhit in dezelfde koekenpan de overige roomboter en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is en begint te kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
Blus de champignons af met 50 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de kookroom toe en laat de saus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 – 12 minuten, of tot de gewenste dikte is bereikt.
Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken en/of voeg 1 tl bloem per persoon toe aan de saus en roer goed door.
Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterd-roomsaus.
Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.