Kipfilet in mosterdroomsaus
Kipfilet in mosterdroomsaus

Kipfilet in mosterdroomsaus

met gebakken aardappelen en courgette

De mosterdroomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereidt de saus zelf van kookroom, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

65 g

Chestnut mushrooms

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ sprig

Fresh rosemary

1 piece

Chicken breast

½ piece

Courgette

150 g

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Mustard

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3757 kJ
Calories898 kcal
Fat56 g
Saturated Fat26.5 g
Carbohydrate54.9 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein39.5 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik (zie Tip). Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, in 25 - 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer het gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Kip bakken
2

Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.

Champignons bakken
3

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten. 

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de courgette 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is en begint te kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

Mosterdsaus maken
5

Blus de champignons af met 50 ml bouillon per persoon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de kookroom toe en laat de saus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten, of tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken en/of voeg 1 tl bloem per persoon toe aan de saus en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterdroomsaus. 

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig zout, maar is door de courgette en aardappelen rijk aan kalium. Beide bevorderen een gezonde bloeddruk.