De mosterdroomsaus en kipfilet vormen de perfecte combinatie. Je bereidt de saus zelf van kookroom, mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn. Eet smakelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
65 g
Chestnut mushrooms
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
1 sprig
Fresh rosemary
1 piece
Chicken breast
150 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Courgette
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Mustard
1.5 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in schijfjes van 1/2 cm dik. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, in 25 - 30 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart - hij hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 6 - 8 minuten, of tot goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige roomboter in dezelfde pan van de kip en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons en de knoflook toe en roerbak nog 2 - 3 minuten.
Blus de champignons af met de bouillon. Voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe. Voeg de kookroom toe en laat de saus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten, of tot de gewenste dikte.
Tip: Proef de saus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken en/of voeg 1 tl bloem per persoon toe aan de saus en roer goed door.
Verdeel de courgette en aardappelen over de borden en serveer met de kip in mosterdroomsaus.