Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel
Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel

Kipfilet in roomsaus met spinazie en wortel

met gebakken aardappelen met oregano

Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

1 piece

Garlic

200 g

Potatoes

5 g

Fresh thyme & oregano

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Spinach

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

100 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Energy (kJ)2795 kJ
Calories668 kcal
Fat34.4 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate54.1 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein33.9 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.

 

Aardappelen bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de oregano, afgedekt, 20 minuten. Haal daarna minuten het deksel van de pan en en bak nog 10 - 15 minuten. Schep regelmatig om. 

Kipfilet bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op hoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.

Laten sudderen
4

Verhit de overige roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen. Voeg de kipfilet toe aan de pan en gaar 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.

Spinazie toevoegen
5

Haal het deksel van de pan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel. Haal de tijmtakjes uit de pan.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en schep de kipfilet erbij. Serveer met de romige spinaziesaus.