Wist je dat oregano een van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Carrot
1 piece
Garlic
200 g
Potatoes
5 g
Fresh thyme & oregano
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
50 g
Spinach
½ tablespoon
Olive oil
100 milliliters
Low sodium chicken stock
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Flour
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in kwarten. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de oregano, afgedekt, 20 minuten. Haal daarna minuten het deksel van de pan en en bak nog 10 - 15 minuten. Schep regelmatig om.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op hoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook de pan met bakvet.
Verhit de overige roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut. Blus af met de bouillon. Voeg de tijmtakjes toe, roer goed door en laat het geheel, afgedekt, 10 minuten sudderen. Voeg de kipfilet toe aan de pan en gaar 5 - 8 minuten, of tot de kip gaar is.
Haal het deksel van de pan en voeg de kookroom en de spinazie toe. Roer goed door en laat nog 4 - 6 minuten inkoken zonder deksel. Haal de tijmtakjes uit de pan.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verdeel de aardappelen over de borden en schep de kipfilet erbij. Serveer met de romige spinaziesaus.