Kipfilet met bieslookroomsaus
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en salade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Chicken breast

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories702 kcal
Energy (kJ)2938 kJ
Fat40.5 g
Saturated Fat22.4 g
Carbohydrate50.7 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein33.3 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten.
  • Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Bakken en snijden
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart. 
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit in de koekenpan van de kipfilet 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken.
  • Voeg vlak voor serveren 2/3 van de bieslook en de kipfilet weer toe aan de pan met de saus.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, tomaat en overige bieslook toe aan de dressing en schep om.
  • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de salade.