Kipfilet met bieslookroomsaus
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en geroosterde bospeen

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

⅓ bunch

Bunched carrots

200 g

Baby potatoes

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3023 kJ
Calories722 kcal
Fat40.3 g
Saturated Fat22.8 g
Carbohydrate54.5 g
Sugar11.8 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein33.2 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bospeen roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en halveer de kleine. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Krieltjes bereiden
2

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en bewaar apart.

Bieslook snijden
4

 Snijd de bieslook fijn.

Saus maken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kipfilet op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus een geheel wordt en laat 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet toe aan de pan met de saus.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet in bieslookroomsaus en de geroosterde bospeen.