Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse salade, gegrilde courgette en radijs

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Sesame
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

5 g

Fresh dill & chives

⅓ head

Butter lettuce

½ piece

Onion

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

½ bunch

Radish

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2260 kJ
Calories540 kcal
Fat23.2 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate46.6 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein32.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grill or Frying Pan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een grillpan of koekenpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.

Radijs inmaken
3

Snijd de radijs in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de ui fijn.

Kipfilet bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en overige wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, radijsjes, dille en bieslook doorheen. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijk mineraal voor een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.