Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Courgette
½ sachet(s)
Gomashio-herb mix
(Contains Sesame, Celery)
5 g
Fresh dill & chives
⅓ head
Butter lettuce
½ piece
Onion
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
½ bunch
Radish
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¾ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een grillpan of koekenpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.
Snijd de radijs in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de ui fijn.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.
Meng in een saladekom de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en overige wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, radijsjes, dille en bieslook doorheen. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.
Weetje: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijk mineraal voor een gezonde bloeddruk.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.