Kipfilet bevat weinig vet en veel eiwitten. Je bereid er vandaag een bijzondere aardappelpuree bij - de pompoen zorgt voor een en smeuïg en zoet geheel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Onion
125 g
Mushrooms
⅕ piece
Butternut squash
⅓ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
1 piece
Chicken breast with garlic & herbs
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1
[Plant-based] milk
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en snijd de champignons in plakjes. Snijd de pompoen in twee en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Weeg de pompoen af en snijd in kleine stukken van maximaal 1 cm groot zodat ze snel garen.
Tip: Heb je pompoen over? Snijd in blokjes en maak er soep van of vries in om later te gebruiken in een soep of stoofpotje.
Breng ruim water met een snuf zout en de vadouvan aan de kook in een pan met deksel. Voeg de aardappel en de pompoen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet, sjalot en champignons 8 - 12 minuten. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Voeg per persoon: 1 el roomboter en 3 el kookvocht toe aan de champignons met sjalot om een jus te maken. Verwarm de jus 3 minuten op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
Stamp de pompoen en de aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Schep de kipfilet ernaast en serveer met de paddenstoelenjus.