Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof
Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen en amandelschaafsel

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen. Gedroogde abrikozen, amandelen, peen en ras el hanout zijn ingrediënten die je vaak in een tajine terugvindt.

Allergens:
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

200 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Peen

½ tablespoon

Ras el hanout

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 unit

Tomaat

⅓ tube

Tomatenpuree

20 g

Abrikozenstukjes

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 unit

Kipfilet

5 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

½ tablespoon

Honing

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

⅓ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2841 kJ
Calories679 kcal
Fat24 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate74 g
Sugar31.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Peeler
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden en bakken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de stoof. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Weeg de peen af en schil met een dunschiller. Snijd in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel, voeg de ui en een snuf zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur.

Groenten bakken
2

Voeg de aardappelen, de peen en de ras el hanout toe aan de pan en roerbak nog 1 minuut. Schenk het kokende water erbij en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en stoof, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.

Stoof afmaken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Snijd de tomaat in parten. Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd 1/3 kuipje tomatenpuree per persoon door de groentestoof. Laat het geheel, zonder deksel, nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing in de laatste minuut van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 – 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Amandelen bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter en bak de geschaafde amandelen in 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, leg de kipfilet bij de amandelen in de koekenpan en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de gestoofde groenten over diepe borden, leg er de kipfilet op en garneer met de bladpeterselie en de amandelen.