Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en honing-cashewtopping

Paksoi bevat veel foliumzuur, ook wel bekend als een vitamine die behoort tot het vitamine B-complex. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen - en zorgt voor energie! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

65 g

Risotto rice

½ piece

Pak choi

1 piece

Carrot

100 g

Chicken fillets

10 g

Chopped cashews

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

0.17 piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories645 kcal
Energy (kJ)2701 kJ
Fat20 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate76 g
Sugar18 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein35 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan. Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 – 2 cm.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Cashewstukjes bakken
4

Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de cashewstukjes met 1 tl honing per persoon tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: De cashewnootjes bakken snel aan, schep ze daarom regelmatig om en houd de pan goed in de gaten! Heb je geen honing in huis? Vervang dit dan door dezelfde hoeveelheid suiker.

Kip bakken
5

Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan van de cashewstukjes 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middellaag vuur. Roerbak de kipfiletstukjes 5 - 7 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de zoet-pittige chilisaus, sojasaus en ketjap toe aan de kip.

Serveren
6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Garneer met de honing-cashewstukjes.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam: zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.