Nieuw ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesamzaad)
65 g
Risotto rice
½ piece
Pak choi
½ piece
Carrot
100 g
Chicken fillets
10 g
Hot honey peanuts
(Contains Pinda's May be present Sesamzaad, Noten)
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soja, Tarwe)
1 piece
Egg
(Contains Ei)
30 g
Krupuk
(Contains Schaaldieren May be present Weekdieren, Vis)
½ piece
Onion
0.13 piece
Low sodium chicken stock cube
1 tablespoon
Sunflower oil
100 milliliters
Water
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.
Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middellaag vuur. Bak de kip 5 minuten. Voeg de zoet-pikante chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.
Haal de groenten uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak 1 spiegelei per persoon. Hak ondertussen de pikante honingpinda's grof.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Leg het spiegelei op de rijst. Garneer met de pikante honingpinda's. Serveer met de kroepoek.