Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst
Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

Kipfilethaasjes in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi, gebakken ei, pikante honingpinda's en kroepoek

Nieuw ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.

Tags:
Family
Allergens:
Sesamzaad
Pinda's
Soja
Tarwe
Ei
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesamzaad)

65 g

Risotto rice

½ piece

Pak choi

½ piece

Carrot

100 g

Chicken fillets

10 g

Hot honey peanuts

(Contains Pinda's May be present Sesamzaad, Noten)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soja, Tarwe)

1 piece

Egg

(Contains Ei)

30 g

Krupuk

(Contains Schaaldieren May be present Weekdieren, Vis)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

Sunflower oil

100 milliliters

Water

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3779 kJ
Calories903 kcal
Fat37.5 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate93.8 g
Sugar19.4 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein43.7 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin. Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Groenten snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip). Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 - 2 cm.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 3 - 5 minuten. Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten. Breng verder op smaak met peper en zout.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middellaag vuur. Bak de kip 5 minuten. Voeg de zoet-pikante chilisaus, sojasaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten.

Ei bakken
5

Haal de groenten uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak 1 spiegelei per persoon. Hak ondertussen de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst en groenten over de borden. Schep de kipfiletstukjes en de saus over de rijst. Leg het spiegelei op de rijst. Garneer met de pikante honingpinda's. Serveer met de kroepoek.