Het haasje is het meest malse en gewilde stukje vlees. In dit recept komt hij van de kipfilet en serveer je er een zoete aardbei-balsamicosaus bij - onweerstaanbaar!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ sprig
Fresh rosemary
160 g
Broccoli
30 g
Strawberry jam
(May be present Hazelnuts, Peanuts)
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Haal de kipfilethaasjes uit de koelkast. Bereid de bouillon. Pluk de rozemarijn en hak deze fijn. Schil of was de aardappelen grondig en snijd de aardappelen in plakjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie en 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de aardappelen hierin met de helft van de rozemarijn 17 - 22 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Zet het vuur lager wanneer dit te hard gaat. Haal de laatste 5 minuten het deksel eraf. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg 125 ml bouillon per persoon toe. Zet het vuur laag en stoof de broccoli afgedekt 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af.
Breng de kipfilethaasjes op smaak met zout en peper. Snipper de sjalot.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak in 1 - 2 minuten goudbruin. Draai de kipfilethaasjes regelmatig om. Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en zet apart tot serveren. Bewaar het achtergebleven bakvet in de koekenpan.
Zet de koekenpan met het achtergebleven vet op middelhoog vuur en bak de sjalot en de rest van de rozemarijn hierin 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeienjam en per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Roer goed door en laat 2 minuten inkoken. Zet het vuur uit en voeg vlak voor serveren de overige boter toe aan de saus. Meng het geheel goed en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de kipfilethaasjes met de gebakken aardappelen en de broccoli over borden. Giet de aardbei-balsamicosaus eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.