De rijst in dit gerecht bestaat voor meer dan de helft uit groente! Zo zit je al snel aan 400 gram per persoon. Meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
⅓ piece
[Persian] cucumber
3 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
45 g
Quick-cook brown rice
100 g
Broccoli rice
100 g
Chicken fillets
5 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
75 milliliters
Coconut milk
0.16 pinch
Chili flakes
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
White wine vinegar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember of snijd fijn. Snijd de kipfilethaasjes in even grote stukken.
Tip: Hoe dunner je de komkommer snijdt, hoe beter hij de smaak van de dressing zal opnemen.
Kook de zilvervliesrijst 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.
Tip: Bruine rijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.
Maak in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en meng goed zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout. Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat chilivlokken naar smaak toe.
Tip: Let op: de chilivlokken zijn pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Houd de chilivlokken dan apart tot serveren.
Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip erover. Serveer de komkommersalade ernaast.