Kipfilethaasjes met pestokrieltjes
Kipfilethaasjes met pestokrieltjes

Kipfilethaasjes met pestokrieltjes

met gebakken courgette en paprika

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

⅓ piece

Courgette

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2815 kJ
Calories673 kcal
Fat39.6 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate43.4 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein31.1 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
Groenten bereiden
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paprika, de courgette en de kipfilethaasjes toe en bak de kipfilet in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. 
Krieltjes afmaken
3
  • Meng, als de krieltjes gaar zijn, de pesto door de krieltjes.
Serveren
4
  • Verdeel de pestokrieltjes over de borden.
  • Leg de gebakken groenten en de kipfilethaasjes ernaast.
  • Serveer met de mayonaise.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.