Kipfiletreepjes met krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto
Kipfiletreepjes met krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto

Kipfiletreepjes met krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto

De kipfiletreepjes die je in dit recept gaat bakken werden door onze slager voor jou gekruid met kruiden als oregano, peterselie en paprika. Deze smaken passen goed bij de knapperige sperzieboontjes en de krieltjes. De bodpaddenstoelenpesto is een speciaal product waarmee jij dit gerecht dat tikkeltje anders maakt.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

200 g

Sperziebonen

100 g

Kipfiletreepjes met baharat

40 g

Bospaddenstoelenpesto

(Contains Milk, Tree nuts May be present Peanuts, Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories705 kcal
Energy (kJ)2950 kJ
Fat37 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate57 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein33 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Bowl

Cooking Steps

Snijd de krieltjes doormidden.
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine krieltjes doormidden en kook 12 – 15 minuten in de pan met deksel.

Snijd de sperziebonen in twee stukken.
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Voeg de sperziebonen na 5 minuten toe aan de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kipfiletreepjes in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin.

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe.
4

Meng de krieltjes, de sperziebonen en de gekruide kipfiletreepjes in een saladekom. Voeg de bospaddenstoelenpesto en zwarte balsamicoazijn toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.