Kipgehakt in een taco van little gem
Kipgehakt in een taco van little gem

Kipgehakt in een taco van little gem

met mais, bonen en yoghurt

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de kidneybonen in sommige boxen vervangen door zwarte bonen. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Romano pepper

140 g

Corn

1 pack

Red kidney beans

45 g

Brown rice

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

1 piece

Little gem

5 g

Fresh coriander

50 g

Low-fat yogurt

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories551 kcal
Energy (kJ)2305 kJ
Fat16 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate4 g
Sugar3 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein22 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet.

Rijst koken
2

Kook de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, 15 - 17 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat 1/3 van de ADH vezels, dankzij de kidneybonen, groente en zilvervliesrijst. Vezels houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingsstoffen goed kunt opnemen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 2 - 3 minuten. Voeg het Mexicaans gekruid kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de mais, bonen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten sudderen.

Little gem 'plukken'
4

Verwijder per persoon 5 grote bladeren van de little gem sla voor de taco's en snijd de overige sla grof. Meng de gesneden little gem in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Snijd de koriander grof.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten, draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!

Afwerken
5

Meng de magere yoghurt met de koriander, peper en zout. Meng de rijst door de groenten en bonen.

Serveren
6

Verdeel de little gem bladeren als taco's over de borden en schep het rijst-groentenmengsel hierin. Garneer met de yoghurt. Serveer de salade en het overige rijst-groentemengsel naast de little gem taco's.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen veel vezels bevat, maar ook weinig zout en verzadigd vet?