Kipgehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus
Kipgehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

Kipgehaktballetjes met aardbei-balsamicosaus

met broccoli en aardappelpuree

Deze populaire aardbei-balsamicosaus krijgt een nieuwe twist: je bereidt de saus in combinatie met kipgehaktballetjes in plaats van varkenshaas.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¼ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Onion

25 milliliters

Strawberry sauce

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

200 g

Broccoli

30 g

Semi-dried tomatoes

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories678 kcal
Energy (kJ)2838 kJ
Fat30.3 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate62.7 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber18.5 g
Protein33.4 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Colander
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Gehaktballetjes bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 7 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Broccoli koken
3

Snijd de ui in dunne halve ringen. Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Haal ondertussen de semi-gedroogde tomaten met een vork uit het bakje en snijd fijn. Giet de broccoli af. Voeg de broccoli, de semi-gedroogde tomaten en alle olie van de tomaten toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Saus maken
4

Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rozemarijn en de ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Voeg eventueel kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer de gehaktballetjes erbovenop. Schenk de aardbei-balsamicosaus over de gehaktballetjes en serveer de broccoli ernaast.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.