Haal het vakantiegevoel in huis met deze friskruidige gyrosschotel met komkommer, labne en koolrabi. Eet deze maaltijd op in de zon en je waant je voor even in Griekenland. Wist je trouwens dat koolrabi helemaal geen kool is, maar een knol?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Koolrabi
1 unit
Pruimtomaat
120 g
Kipgyros
1 teaspoon
Gedroogde tijm
⅓ unit
Komkommer
30 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.
Schil ondertussen de koolrabi en snijd in plakken en dan in blokjes van een 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg 3 el water toe en bak, afgedekt, nog 14 – 18 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.
Voeg de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes.
Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en de komkommer.