Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade, komkommer-knoflooksaus en knapperige pitabroodjes
Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade, komkommer-knoflooksaus en knapperige pitabroodjes

Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade, komkommer-knoflooksaus en knapperige pitabroodjes

Avocado, wie is er niet dol op? Met zijn boterige structuur en romige, nootachtige smaak heeft deze vrucht de afgelopen flink aan populariteit gewonnen. In dit gerecht combineer je het met kruidige kipgyros, kikkererwten van HAK en een frisse komkommer-knoflooksaus.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Avocado

½ sachet(s)

HAK-mix: doperwten, linzen en mais

3 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains Gluten)

100 g

Kipgyros

¼ unit

Komkommer

40 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories929 kcal
Energy (kJ)3887 kJ
Fat47 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate79 g
Sugar8 g
Dietary Fiber16 g
Protein39 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn en snijd de avocado in blokjes.

Kikkererwten bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Roer er de kikkererwten er doorheen en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en bewaar de kikkererwten apart.

Bakken
3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Komkommersaus maken
4

Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp in een vergiet en druk met behulp van de achterkant van een lepel het vocht uit de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de labne, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige munt.

Op smaak brengen
5

Voeg de kikkererwten en avocado toe aan de kipgyros, roer voorzichtig door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Vul de pitabroodjes met de avocado-kikkererwtensalade en serveer met de komkommersaus.