Avocado, wie is er niet dol op? Met zijn boterige structuur en romige, nootachtige smaak heeft deze vrucht de afgelopen flink aan populariteit gewonnen. In dit gerecht combineer je het met kruidige kipgyros, kikkererwten van HAK en een frisse komkommer-knoflooksaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
4 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
½ unit
Avocado
½ sachet(s)
HAK-mix: doperwten, linzen en mais
3 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains Gluten)
100 g
Kipgyros
¼ unit
Komkommer
40 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn en snijd de avocado in blokjes.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Roer er de kikkererwten er doorheen en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en bewaar de kikkererwten apart.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp in een vergiet en druk met behulp van de achterkant van een lepel het vocht uit de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de labne, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige munt.
Voeg de kikkererwten en avocado toe aan de kipgyros, roer voorzichtig door en breng op smaak met peper en zout.
Vul de pitabroodjes met de avocado-kikkererwtensalade en serveer met de komkommersaus.