Labne is een yoghurtdip uit het Midden-Oosten, waar het gegeten wordt als hummus – bijvoorbeeld bij het ontbijt met wat olijfolie en de kruidenmix za'atar. Vergeten groente koolrabi is een allemansvriend. Van roerbakken tot rauw in de salade - koolrabi voelt zich overal thuis. Kortom, twee bijzondere ingrediënten die perfect passen bij de kruidige kipgyros.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Koolrabi
1 unit
Pruimtomaat
120 g
Kipgyros
1 teaspoon
Gedroogde tijm
½ unit
Komkommer
30 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de hapjespan.
Weeg ondertussen de koolrabi af. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 6 minuten op middelhoog vuur, zonder deksel. Voeg 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, 6 – 10 minuten mee. Voeg daarna tomaat toe en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.
Verdeel de aardappelen en de kipgyros met koolrabi over de borden en serveer met de labne en de komkommer.