Kipgyros met knolselderij
Kipgyros met knolselderij

Kipgyros met knolselderij

met kruidige bulgur, vadouvan en frisse labne

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Mustard
Wheat
Egg
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Spinach

(May be present Celery)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

100 g

Chicken gyros

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

¼ piece

Celeriac

(Contains Celery)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2970 kJ
Calories710 kcal
Fat27.6 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate66 g
Sugar5.6 g
Dietary Fiber21.2 g
Protein37.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui. 

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Knolselderij bakken
3

Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de knolselderij, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de knolselderij met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de gyros 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Afmaken
5

Voeg de knolselderij met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.