Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Spinach
(May be present Celery)
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
100 g
Chicken gyros
40 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
¼ piece
Celeriac
(Contains Celery)
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de knolselderij, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de knolselderij met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de gyros 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de knolselderij met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.