Labne komt uit de Arabische keuken. Het is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met wat zout en kruiden. Het wordt gegeten als dip bij platbrood, maar is ook heerlijk als frisse garnering bij kruidige gerechten, zoals deze bulgur. Koolrabi is een groente die je niet vaak tegenkomt. Deze kool heeft een lichtpittige smaak met een zoete noot.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Koolrabi
½ unit
Rode ui
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Vadouvan
(Contains Mustard)
70 g
Volkoren bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
100 g
Kipgyros
30 g
Mesclun
60 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
175 milliliters
Groentebouillon
1.5 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui.
Weeg de bulgur af. Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de mesclun en de helft van de gyros aan de bulgur toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige mesclun toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros met mesclun erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.