Kipgyros met kruidige bulgur
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

Met koolrabi, vadouvan en frisse labne

Labne komt uit de Arabische keuken. Het is uitgelekte yoghurt, net als hangop, maar dan met wat zout en kruiden. Het wordt gegeten als dip bij platbrood, maar is ook heerlijk als frisse garnering bij kruidige gerechten, zoals deze bulgur. Koolrabi is een groente die je niet vaak tegenkomt. Deze kool heeft een lichtpittige smaak met een zoete noot.

Allergens:
Mustard
Gluten
Milk
Egg
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Koolrabi

½ unit

Rode ui

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Vadouvan

(Contains Mustard)

70 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

100 g

Kipgyros

30 g

Mesclun

60 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2732 kJ
Calories653 kcal
Fat27 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate62 g
Sugar9.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein34 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Koolrabi snijden.
1

Bereid de bouillon. Weeg de koolrabi af, schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de ui.

Bulgur bakken en koken.
2

Weeg de bulgur af. Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken.
3

Verhit 1/3 van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de koolrabi 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op middellaag vuur, of tot de koolrabi zacht is.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de gyros 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de koolrabi, de witte balsamicoazijn, de helft van de mesclun en de helft van de gyros aan de bulgur toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige mesclun toe aan de koekenpan met de overige gyros en schep om.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros met mesclun erover. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en garneer met de labne.