Chicken Gyros & Labneh over Fragrant Bulgur
Chicken Gyros & Labneh over Fragrant Bulgur

Chicken Gyros & Labneh over Fragrant Bulgur

with kohlrabi, vadouvan & mixed salad

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Mustard
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Kohlrabi

½ piece

Red onion

⅓ sachet(s)

Ground cumin

⅓ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

100 g

Chicken gyros

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

100 g

Spinach

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Water

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2933 kJ
Calories701 kcal
Fat28.2 g
Saturated Fat5.4 g
Carbohydrate66.2 g
Sugar15 g
Dietary Fiber20.7 g
Protein37.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Verwijder het blad van de koolrabi, schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grove reepjes. Snipper de ui. 

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de gyros 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de koolrabi met spinazie en honing, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.