Kipgyros met kruidige tabouleh
Kipgyros met kruidige tabouleh

Kipgyros met kruidige tabouleh

Met little gem en verse kruiden

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken die bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen. Deze frisse salade serveer je vandaag samen met kruidige kipgyros in knapperige blaadjes little gem.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Ui

100 g

Kipgyros

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

Citroen

5 g

Verse krulpeterselie & munt

1 unit

Little gem

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2456 kJ
Calories587 kcal
Fat19 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate63 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber15 g
Protein33 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Cutting Board
Peeler
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het gemalen komijnzaad toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden en persen
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Little gem snijden
4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes op de borden en serveer de rest erbij.