Kipgyros met lauwwarme tabouleh
Kipgyros met lauwwarme tabouleh

Kipgyros met lauwwarme tabouleh

Met little gem en verse kruiden

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die onder andere bestaat uit bulgur, tomaten, munt en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen. De tabouleh serveer je vandaag in knapperige blaadjes little gem, die speciaal voor HelloFresh wordt geplant en geoogst.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Ui

120 g

Kipgyros

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Pruimtomaat

¼ unit

Citroen

1 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

1 unit

Little gem

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2460 kJ
Calories588 kcal
Fat20 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate73 g
Sugar6 g
Dietary Fiber19 g
Protein35 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en roer los met een vork als de bulgur gaar is.

Kipgyros bakken
2

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en de komijn toe en bak nog 5 – 6 minuten op middellaag vuur.

Snijden
3

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers de citroen uit en snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Little gem snijden
4

Haal per persoon 3 hele blaadjes van de little gem en bewaar apart. Snijd de overige little gem klein.

Tabouleh mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur met de tomaat, krulpeterselie, munt, fijngesneden little gem, 1 tl citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de kipgyros door de tabouleh. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Leg per persoon 3 blaadjes little gem op een bord. Verdeel de tabouleh met kipgyros over de little gem blaadjes.