Kipgyros met tomatenorzo
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met yoghurt-munt-komkommerdressing

De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. En dat maakt deze Griekse maaltijd zeer geschikt voor de zomer! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken gyros

50 g

Organic low-fat yogurt

½ piece

[Persian] cucumber

85 g

Orzo

½ piece

Red onion

100 g

Passata

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Yellow bell pepper

5 g

Fresh mint

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories648 kcal
Energy (kJ)2711 kJ
Fat18 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate79 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Saus maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Los per persoon: 1/4 bouillonblokje op in 100 ml kokend water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de rode ui, knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten. Voeg de passata en 100 ml bouillon per persoon toe.

Orzo bereiden
2

Voeg de orzo toe aan de tomatenbouillon, breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten wellen. Breng op smaak met peper en zout. Blijf af en toe roeren zodat de orzo niet aanbakt. Voeg wat extra water toe indien nodig. Verwijder ondertussen de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kipgyros bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de andere helft van de rode ui en knoflook. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de mini-komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.

Serveren
4

Meng de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt in een kom. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Leg de kipgyros met groenten erbovenop. Garneer met de yoghurt-munt-komkommerdressing en de overige munt.