De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. En dat maakt deze Griekse maaltijd zeer geschikt voor de zomer! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Chicken gyros
50 g
Organic low-fat yogurt
½ piece
[Persian] cucumber
85 g
Orzo
½ piece
Red onion
100 g
Passata
1 piece
Garlic
¼ sachet(s)
BBQ spice rub
½ piece
Yellow bell pepper
5 g
Fresh mint
½ teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Los per persoon: 1/4 bouillonblokje op in 100 ml kokend water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de rode ui, knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten. Voeg de passata en 100 ml bouillon per persoon toe.
Voeg de orzo toe aan de tomatenbouillon, breng aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten wellen. Breng op smaak met peper en zout. Blijf af en toe roeren zodat de orzo niet aanbakt. Voeg wat extra water toe indien nodig. Verwijder ondertussen de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de andere helft van de rode ui en knoflook. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de mini-komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.
Meng de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt in een kom. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Leg de kipgyros met groenten erbovenop. Garneer met de yoghurt-munt-komkommerdressing en de overige munt.