Kipkebab met frisse tabouleh
Kipkebab met frisse tabouleh

Kipkebab met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, labne en limoen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

50 g

Romano beans

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Bulgur

(Contains Tarwe May be present Soja)

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

40 g

Labneh

1 piece

Carrot

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories765 kcal
Energy (kJ)3200 kJ
Fat38.4 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate61.2 g
Sugar8.6 g
Dietary Fiber17 g
Protein33.3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bakken en mengen
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, snijbonen, wortel en 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. 
  • Breng de labne op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
Kip bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kip op. 
  • Garneer met de labne, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.