Kipkebab met frisse yoghurtsaus
Kipkebab met frisse yoghurtsaus

Kipkebab met frisse yoghurtsaus

met bulgur, snijbonen, tomaat en limoen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Tomato

1 piece

Tomato

Garlic

1 piece

Garlic

Romano beans

50 g

Romano beans

Fresh flat leaf parsley

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Lime

¼ piece

Lime

Middle Eastern spice mix

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Bulgur

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

Chicken thigh strips

100 g

Chicken thigh strips

Bell pepper

½ piece

Bell pepper

Organic full-fat yogurt

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Sicilian-style herb mix

¼ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2881 kJ
Calories689 kcal
Fat33.2 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate59.2 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber18.6 g
Protein31.5 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de peterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bulgur koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, snijbonen, paprika en de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Kip bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 4 - 6 minuten.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Breng de yoghurt op smaak met de overige Midden-Oosterse kruidenmix, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg de kip erbovenop.
  • Garneer met de yoghurt, de overige bladpeterselie en eventuele overige limoenpartjes.