Kippendij met gebakken aardappelen
Kippendij met gebakken aardappelen

Kippendij met gebakken aardappelen

En fruitige salade met een zomerse maiskolf

Een maiskolf kun je grillen in de pan, of zoals in dit recept, verpakt in aluminiumfolie in de oven garen. Om het gerecht extra zomers te maken, maak je een salade met appel en komkommer, beide van Nederlandse bodem. De dressing op basis van vers sinaasappelsap houdt alles lekker fris!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Roodschillige aardappelen

½ unit

Oranje paprika

½ teaspoon

Gedroogde tijm

¼ unit

Perssinaasappel

¼ unit

Appel

¼ unit

Komkommer

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3046 kJ
Calories728 kcal
Fat36 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate67 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Baking Sheet
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Verdeel de roomboter over de maiskolven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de maiskolf schoon, leg de kolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel de roomboter er in klontjes over en breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

2

Was ondertussen de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met zout.

Bak de kippendijstukjes
3

Snijd de paprika in blokjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan, bak de kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur en voeg halverwege de paprika en de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de dressing door de komkommer en appel
4

Pers het sap uit de sinaasappel. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, 1 el sinaasappelsap per persoon en peper en zout naar smaak. Snijd de appel (junami) klein. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Voeg de appel en komkommer toe aan de dressing in de saladekom en schep goed om.

Verdeel over de borden
5

Verdeel de aardappelen, salade, kippendij en maiskolf over de borden.