Kippendij met gegrilde groenten
Kippendij met gegrilde groenten

Kippendij met gegrilde groenten

met rijst en geroosterde amandelen

Vandaag maak je een variatie op een Franse klassieker: ratatouille. Je gebruikt minder saus, waardoor de smaak van gegrilde groenten beter naar voren komt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Romano pepper

¼ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

5 g

Fresh rosemary & thyme

1 piece

Bone-in chicken thigh

75 g

Basmati rice

5 g

Shaved almonds

Not included in your delivery

1 teaspoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories700 kcal
Energy (kJ)2928 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate75 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Small Bowl
Fryingpan with lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en dan in repen. Snijd de aubergine en de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes. Snijd de rode ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes rozemarijn en de blaadjes tijm van de takjes en snijd ze fijn.

Groenten bakken
2

Meng in een kleine kom de olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, de knoflook, de rozemarijn en de tijm tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten in een grote ovenschaal met bakpapier en meng met 3/4 van de dressing. Bak de groenten 25 – 30 minuten in de oven.

Kip garen
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kippendij in met de rest van de dressing en bak de kippendij in 6 – 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg 1 el water per persoon toe en dek de pan af. Laat de kippendij nog 10 – 12 minuten garen. Keer de kippendij af en toe om.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen roosteren
5

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de geroosterde groenten en de kippendij ernaast. Garneer met het geroosterde amandelschaafsel.