Kippendijfilet met gepofte paprika
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

Met rijst en feta

Door de paprika te poffen wordt hij intenser van smaak en bovendien een stuk zoeter. Het gerecht krijgt een Latijns-Amerikaans tintje door de Mexicaanse kruidenmix die je gebruikt. Met jalapeño, gerookte paprika, citroen en zelfs gedroogde cactus haal jij het zonnetje in huis!

Allergens:
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 unit

Rode paprika

½ unit

Citroen

2 unit

Kippendijfilet

2 teaspoon

Mexicaanse kruiden

85 g

Surinaamse rijst

2.5 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Feta

(Contains Milk)

5 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

Not included in your delivery

0.17 unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3360 kJ
Calories803 kcal
Fat38 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate78 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber6 g
Protein33 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Bowl
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 175 ml water persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/6 bouillonblokje per persoon boven. Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Kip op smaak brengen
2

Snijd ondertussen de helft van de citroen in plakken en pers de overige citroen uit. Meng de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruidenmix.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan.

Kip garen
4

Voeg de rijst samen met de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en de overige kruidenmix toe aan de hapjespan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur middellaag en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen, of tot de rijst beetgaar is. Roer de rijst regelmatig door.

Smaakmakers bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendijfilets met de rijst en de geroosterde paprika's en garneer met de bladpeterselie, de feta, de geschaafde amandelen en de citroen.