Kippendijfilet met ricotta en basilicum
Kippendijfilet met ricotta en basilicum

Kippendijfilet met ricotta en basilicum

Met cherrytomaten en zilvervliesrijst

In dit recept vul je de kippendijfilets met een mengsel van ricotta, pecorino en basilicum. Een echte Italiaanse klassieker: involtini di pollo. De tomaatjes bak je met de kip mee, waardoor alle smaken goed in elkaar trekken.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

6 bunch

Vers basilicum

(Contains Celery)

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Sjalot

½ unit

Rode paprika

25 g

Ricotta

(Contains Milk)

1 tablespoon

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

2 unit

Kippendijfilet

85 g

Zilvervliesrijst

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3184 kJ
Calories761 kcal
Fat35 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate77 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber6 g
Protein33 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd per persoon 2 van de blaadjes verse basilicum fijn en de rest in reepjes. Halveer de rode cherrytomaten. Snipper de sjalot en snijd de rode paprika in kleine blokjes van ongeveer ½ cm.

Insmeren
2

Meng in een kom het fijngesneden basilicum met de ricotta en de pecorino. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de kippendijfilets open en besmeer 1 filet per persoon met een flinke schep van het ricottamengsel. Leg de andere filet er bovenop en druk licht aan.

Ricottakip bakken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 3 minuten per kant. Keer maar één keer voorzichtig om. Het ricottamengsel loopt er misschien een beetje uit, maar dat is niet erg. Druk tussendoor voorzichtig aan met een spatel. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.

Ricottakip in de oven
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in een pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Schep de kip in een ovenschaal, leg de cherrytomaten eromheen en schenk het bakvet met de eventuele uitgelopen ricotta erover. Breng op smaak met peper en zout en bak de kip 14 – 18 minuten in de oven.

Paprika bakken
5

Verhit ondertussende overige olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de blokjes paprika toe en bak nog 6 – 8 minuten. Schep de rijst erbij, roerbak 2 – 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst met paprika over de borden. Schep de kip en cherrytomaten op de rijst en schep de uitgelopen ricottasaus eroverheen. Garneer met de overige basilicumreepjes.