Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. Door hem zachtjes te pocheren in bouillon behoudt hij zijn smaak en blijft hij lekker mals.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bone-in chicken thigh

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

65 g

Mushrooms

½ piece

Leek

⅓ sachet(s)

Dried rosemary

25 g

Organic crème fraîche

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

½ piece

Tomato

15 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Red wine vinegar

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3726 kJ
Fat61 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate48 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Slotted Spoon
Pan with Lid
Casserole
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Kippendij pocheren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid 300 ml bouillon per persoon en breng aan de kook in een pan met deksel. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot op het bot. Voeg de kippendij toe aan de bouillon. Kook 13 - 15 minuten zachtjes op laag vuur, met het deksel op de pan. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen. Bewaar 100 ml van de bouillon per persoon.

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de prei in dunne ringen.

Groenten bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur, voeg de champignons en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan de groenten, meng goed en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de bewaarde bouillon. Laat indikken op middelhoog vuur. Trek ondertussen met twee vorken het kippenvlees van het bot.

Kippenpastei maken
4

Voeg het kippenvlees en de crème fraîche toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl mosterd per persoon. Roer goed door. Schep de kippenragout in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg dan over de ragout in de ovenschaal en stop de randen in. Snijd de bovenkant kruislings in en breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de crème fraiche dan achterwege of gebruik 1/4 stuk bladerdeeg per persoon. De overige crème fraiche kun je de volgende dag gebruiken in een soep en met het overige bladerdeeg kun je kaasstengels maken.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Voeg de tomaat en de mix van rucola en veldsla toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kippenpastei over de borden. Serveer met de salade.