Kippenvleugels met teriyak en fried rice

Kippenvleugels met teriyak en fried rice

met paksoi, wortel, en sesamolie

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Chicken wings

25 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

75 g

White long grain rice

½ piece

Garlic

½ piece

Carrot

½ piece

Romano pepper

½ piece

Pak choi

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

¼ bunch

Scallions

Not included in your delivery

½ teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

Nutrition Values

Energy (kJ)4090 kJ
Calories977 kcal
Fat47 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate74.1 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein62.5 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en puntpaprika in blokjes.
  • Snijd de bosui in kleine ringen.
2
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middenhoog vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten mee.
  • Zet het vuur hoger en voeg de wortel en paprika toe en wok 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg de witte stelen van de paksoi toe en wok 1 - 2 minuten mee.
  • Voeg de gekookte rijst, sesamolie, sojasaus, en wittewijnazijn toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten mee. 
  • Zet het vuur laag voeg de groene paksoi bladeren toe. Roer goed door.
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak de kippenvleugels 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
  • Voeg de laatste 2 minuten de teriyakisaus toe en bak mee. Draai de kippenvleugels zodat deze volledig met saus bedekt zijn.
4
  • Verdeel de rijst met groenten over borden.
  • Verdeel de kippenvleugels in terikayisaus ernaast over de borden.
  • Garneer met de bosui.