Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst

De kipsaté maak je helemaal zelf met huisgemaakte marinade van ketjap, honing en limoen. De satéstokjes krijg je er van ons bij.

Allergens:
Gluten
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

2 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Limoen

¼ unit

Rode peper

100 g

Kipsatéblokjes

85 g

Pandanrijst

150 g

Sperziebonen

½ sachet(s)

Javaanse wokpasta

(Contains Gluten, Sesame, Soy)

50 milliliters

Kokosmelk

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Honing

3 tablespoon

Ketjap manis

¼ unit

Kippenbouillonblokje

Nutrition Values

Energy (kJ)3697 kJ
Calories884 kcal
Fat31 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate115 g
Sugar35 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart. Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.

Kip marineren
2

Voeg aan de kom met limoensap de helft van de knoflook, gember en rode peper toe en per persoon: 3 el ketjap en 1 tl honing. Roer tot een marinade. Meng de blokjes kip met de marinade zodat deze helemaal bedekt is. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Boontjes smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, de overige knoflook, gember en rode peper en de wokpasta toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje. Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes smoren. Breng op smaak met peper en zout.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipsaté maken
5

Rijg de gemarineerde kip aan de spiesjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan of grillpan. Bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant of tot hij gaar is. Voeg eventueel op het laatst de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kipsaté. Let op! Dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Serveren
6

Verdeel rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kipsaté op de rijst.