Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst

De kipsaté maak je helemaal zelf met huisgemaakte marinade van ketjap, honing en limoen. De satéstokjes krijg je er van ons bij.

Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

1 piece

Shallot

¼ piece

Red chili pepper

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

100 g

Diced chicken

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 milliliters

Coconut milk

2 piece

Skewers

150 g

Green beans

75 g

Jasmine rice

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

3 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories847 kcal
Energy (kJ)3546 kJ
Fat30 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate108 g
Sugar34 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein32 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart. Snijd de kipsatéblokjes eventueel in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kip marineren
2

Voeg aan de kom met limoensap de helft van de knoflook, gember, rode peper en per persoon: 3 el ketjap en 1/2 el honing toe. Roer tot een marinade. Meng de kipblokjes met de marinade zodat deze helemaal bedekt zijn. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: Heb je tijd om de kip wat langer te laten marineren? Laat de kip dan 15 - 20 minuten staan. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak en hoe malser de kip!

Boontjes smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, de overige knoflook, gember en rode peper en de wokpasta toe. Bak 2 minuten. Voeg de kokosmelk en per persoon: 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 18 minuten zachtjes smoren.

Tip: 1: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen, knip het pakje open en roer goed of laat de gestolde melk smelten in de wok of hapjespan. 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon of maak gebruik van natriumarme bouillon.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipsaté maken
5

Rijg de gemarineerde kip aan de spiesjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan of grillpan. Bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Voeg eventueel aan het einde de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kipsaté. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Tip: Prik de spiesjes niet recht door het vlees maar op een golvende manier. Dit voorkomt loshangende stukjes vlees en daardoor gaart de kip gelijkmatiger.

Serveren
6

Verdeel rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kipsaté op de rijst.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.