Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes
Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

Kipsaté met gesmoorde kokosboontjes

met zelfgemaakte marinade en witte rijst

De kipsaté maak je helemaal zelf met huisgemaakte marinade van ketjap, honing en limoen. De satéstokjes krijg je er van ons bij.

Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Garlic

½ piece

Red onion

¼ piece

Red chili pepper

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

50 milliliters

Coconut milk

150 g

Green beans

75 g

Jasmine rice

2 skewer(s)

Skewers

100 g

Diced chicken

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

3 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories809 kcal
Energy (kJ)3383 kJ
Fat25.3 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate105.4 g
Sugar32.3 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein35.5 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid
Grill or Frying Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart.

Kip marineren
2

Voeg aan de kom met limoensap de helft van de gember, rode peper en knoflook en per persoon: 3 el ketjap en 1/2 el honing toe. Roer tot een marinade. Meng de kip met de marinade en zorg dat de kip helemaal bedekt is (zie Tip). Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.

Tip: Heb je tijd om de kip wat langer te laten marineren? Laat de kip dan 15 - 20 minuten staan. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak en hoe malser de kip!

Boontjes smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige gember, rode peper, knoflook en de wokpasta toe. Bak 2 minuten. Voeg de kokosmelk en per persoon: 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe (zie Tip 1 & 2). Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 18 minuten zachtjes smoren.

Tip 1: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen, knip het pakje open en roer goed of laat de gestolde melk smelten in de wok of hapjespan.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Rijst koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kipsaté maken
5

Rijg de gemarineerde kip aan de spiesjes (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan of grillpan. Bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Voeg eventueel aan het einde de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kipsaté. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Tip: Prik de spiesjes niet recht door het vlees maar op een golvende manier. Dit voorkomt loshangende stukjes vlees en daardoor gaart de kip gelijkmatiger.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kipsaté op de rijst.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.