De kipsaté maak je helemaal zelf met huisgemaakte marinade van ketjap, honing en limoen. De satéstokjes krijg je er van ons bij.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
½ piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ piece
Lime
50 milliliters
Coconut milk
150 g
Green beans
75 g
Jasmine rice
2 piece
Skewers
1 piece
Chicken breast
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
¼ sachet(s)
Yellow curry spices
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
50 milliliters
Water
3 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit in een kom voor de marinade en zet apart. Snijd de kipfilet in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
Voeg aan de kom met limoensap de helft van de gember, rode peper en knoflook en per persoon: 3 el ketjap en 1/2 el honing toe. Roer tot een marinade. Meng de kip met de marinade en zorg dat deze helemaal bedekt is (zie Tip). Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken.
Tip: Heb je tijd om de kip wat langer te laten marineren? Laat de kip dan 15 - 20 minuten staan. Hoe langer je marineert, hoe intenser de smaak en hoe malser de kip!
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de gele currykruiden en de overige gember, rode peper en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de kokosmelk , zoete Aziatische saus en per persoon: 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe (zie Tip). Roer goed door en voeg de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 18 minuten zachtjes smoren.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/8 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Rijg de gemarineerde kip aan de spiesjes (zie Tip). Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grillpan of koekenpan. Bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Voeg eventueel aan het einde de overgebleven marinade toe aan de pan en bak 1 minuut mee met de kipsaté. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.
Tip: Prik de spiesjes niet recht door het vlees maar op een golvende manier. Dit voorkomt loshangende stukjes vlees en daardoor gaart de kip gelijkmatiger.
Verdeel de rijst en de gesmoorde boontjes over de borden. Leg de gemarineerde kipsaté op de rijst.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.